Testirajte muzičke sposobnosti za 6 minuta

Ovde se nalazi jedan zabavan test muzičkih sposobnosti – tačnije tu se intenzivno ispituje muzička memorija i sposobnost prepoznavanja visine tonova.

Sastoji se iz 36  kratkih numera. Svaka numera odsvirana je dva puta, ali neki put je ona u potpunosti ista, a neki put deluje da je ista – ustvari je samo vrlo slična. Klikom na taster vi treba da se opredelite da li su u pitanju dve identične melodije ili se radi o različitim. Nakon urađenog testa unosite pol, godine starosti, dužinu trajanja muzičkog obrazovanja i poreklo (ne znam zašto je to važno), a zatim klikom na strelicu dobijate rezultat u procentima i “opisnu ocenu”. Zanimljivo otkriće ovog testa je da i ljudi koji ne raspoznaju baš najbolje visine tonova mogu imati dobru muzičku memoriju.

Gornja starosna granica je 60 godina. Test nije za sasvim malu decu, jer je prilično težak, ali mogu da ga rade već deca od 7-8 godina (po mojoj proceni). Naravno i to zavisi od muzičke sposobnosti deteta.

A ovo je link 🙂

http://jakemandell.com/tonedeaf/

9 thoughts on “Testirajte muzičke sposobnosti za 6 minuta

  1. Rezultat iz prvog pokusaja: 80.6% Correct. Vrlo zadovoljna, mada mislim da mogu i bolje (nisam muzicki obrazovana ali imam muzickih sklonosti, od malena) :D.

  2. Odlicno! Moji ukućani su svi hteli da se testiraju pre mene, pa dok sam stigla na red već sam naučila numere napamet (jer one se ponavljaju). Sada više nisam sigurna da bi testiranje bilo verodostojno. Sačekaću da malo zaboravim, pa ću pokušati.

    1. Ne znam kako ste uopšte došli do testa sa ovog bloga, jer je prebačen na drugi blog? Dakle ovde ne možete otvoriti test. Ali da li je test dostupan sa mobilnih uređaja uopšte, to ne znam, jer postoji velika mogućnost da nije. Gotovo nijedan interaktivni sadržaj, bar oni koje sam instalirala na blogu, ne radi na mobilnim uređajima, jer su namenjeni desktop računarima. To su različite platforme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s